foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
ELITDEKOR
Магазин за ламинат, паркет, тапети ... Фирма ЕЛИТДЕКОР се занимава с продажба,доставка и монтаж и поддръжка на различен тип подови настилки... паркет, ламинат, спортни настилки. Подробно...

ELITDEKOR

Магазин за ламинат, паркет, тапети

Bulgarian English French German Greek Romanian Russian Turkish Ukrainian

 Монтаж / Съвети

При покупката на ламинат трябва да предвидите и определено количество в повече.Обикновенно за нормална стая трябват около 5% ламинат в повече.Ако помещението е разчупено,дъгообразно,под 10кв.м. или е коридор,трябва да предвидите 10% фира.

Винаги първо се слага подложка под ламината .При покупката на ламиниран паркет се консултирайте и преценете каква подложка е добре да използвате.След това се започва с реденето на ламелите ламинирани паркети.Визуално най-добре изглежда ламинат ,нареден на принципа-дължината на ламелите са перпендикулярни на прозореца в стаята.По тази причина монтаж на ламиниран паркет се започва от стената перпеникулярна на тази с прозорец.Възможно е ламинат да се монтира по диагонал,просто трябва да прецените как най-много би Ви харесвал окончателният резултат.

При монтаж на ламиниран паркет се спазва и стъпка на разминаване на ламелите ламинати – от 30 до 40 см.Друг начин на разминаване е по немски стандарт – разминаването е точно на половин дъска ламинат .

След като е поставен ламинат се монтират первази за ламиниран паркет .Независимо от вида им,перваза се захваща към стените през около 30 см.Само по този начин не рискувате первазите да се откачат от стените.

Най-накрая обикновенно се монтира  лайсни за ламинат .Обикновенно лайсните се използват при вратите на стаята или когато част от помещението е с друга подова настилка.Преходната лайсна се монтира или с дюбел и винт (скрит монтаж) или с монтажен силикон.Ако по пода минават тръби,не се пробиват дупки-лайсната задължително само се лепи.

*** За ваше удобство предлагаме  профисионален монтаж, поддръжка и ремонт на всички видове ламиниран и трислоен паркет, подови первази и лайсни.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com